Slip for besværet med din brusevæg

Vægge i glas er blevet moderne og eftertragtet i hjemmet, og det gør, at mange danske badeværelser også er indrettet med en brusevæg i glas, der både kan kalke til, blive ridset og i det hele taget kan være svær at vedligeholde. Der er dog gode råd at hente, hvis du vil slippe for besværet ved det hærdede glas, du har i din brusekabine. Følger du rådene, kan du være sikker på, at både dig og din brusevæg kommer helskindet igennem.

Hjælp dine brusevægge godt på vej

Brusevægge i glas til bad

Det mest essentielle råd, hvis man skal slippe for forkalkninger og problemer med den brusevæg, man har til sin brusekabine, er, at man vedligeholder det med helt normal opmærksomhed. Det vil sige, at man sørger for at svabe det med en gummisvaber, når man har været i bad, ligesom man gerne tager en klud eller et håndklæde, og tørrer de resterende vanddråber af.

Selv med en god portion opmærksomhed til glasvæggene, er der altid en række ting, man ikke blot kan løse med en gummisvaber og et håndklæde. Det damp, der altid vil forekomme, når man tager bad, vil sørge for at efterlade et spor snavs og kalk, der kun kan tages ved hjælp af rengøringsmidler. Her er der dog også en række gode råd.

Først og fremmest behøver rengøringsmidlerne ikke at være særlig stærke, hvis man skal rengøre sine brusevægge. Milde rengøringsmidler kan i langt de fleste tilfælde gøre tricket. Herefter er det vigtigt at understrege, at man skal finde en blød og nænsom svamp eller klud til at rengøre væggen med, når man skal bruge rengøringsmidler. Ellers kan man nemlig ridse glasvæggene, og det kan skabe store problemer i forhold til vedligeholdelse, og det kan samtidig blive en meget dyr fornøjelse.