Skjul dit gulvafløb og gem lyset til det vigtige

De fleste badeværelser indeholder i dag en form for gulvafløb. Gang på gang viser det sig, at det er de mere anonyme og diskrete installationer, som ejerne bliver gladest for på længere sigt. På den måde får de mere æstetiske artikler i rummet nemlig lov til at træde frem.

Der er mange ting, der skal overvejes, når man skal vælge det rigtige gulvafløb. Og så alligevel ikke. Mange mener nemlig, at så længe man vælger den model, der minder mest om resten af badeværelset, så går man ikke helt galt i byen. Det er nemlig ikke meningen, at et gulvafløb skal tage opmærksomheden væk fra nogle af de andre elementer, som man har på sit badeværelse.

Dette gulvafløb skal du vælge afhængig af, hvordan dit bad er formet og ser ud

Det kan være meget afgørende hvilken type afløb du vælger:

  • Er dit bad f.eks. kvadratisk formet, så vil det typisk være en god idé at vælge et linjeafløb, da det kan placeres langs væggen og på den måde vække endnu mindre opsigt.
  • Er brusekabinen omvendt formet på anden vis, f.eks. som en trekant, så er det af samme årsager mere hensigtsmæssigt med et hjørneafløb.
  • Et generelt råd i forhold til gulvafløb skal være, at det er vigtigt altid at tænke praktisk forud for æstetisk, når det kommer til afløb. Det er langt vigtigere at det hele fungerer, frem for hvordan det i sidste ende tager sig ud.

På den måde skaber du plads til mere vigtige ting, som måske endda er arkitekttegnede og anbragt i rummet for at løfte det samlede indtryk. Vælger man at skjule sit gulvafløb med en diskret afløbsrist – f.eks. en flise i samme materiale som badeværelsesgulvet også er lagt i, så sikrer man sig, at det ikke er afløbet der springer først i øjnene, når fremmede gæster træder ind i varmen. En løsning som de fleste vil finde elegant og smart.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *