Huse med solceller er nemmere at sælge

Skal man investere i et solcelleanlæg til taget, skal man forberede sig på en investering i omegnen af 80-100.000 kroner. For de fleste betyder dette et lån i banken og dermed en udgift der alt andet lige vil tjene sig hjem i løbet af 10-15 år. Det betyder store besparelser på EL i både aften og dagtimerne og har man overskud på sin EL-produktion, kan man sælge strømmen videre til EL-nettet. Der findes idag mange forskellige mærker på markedet og det kan som førstegangs-køber være svært at vælge og forstå hvordan det hele hænger sammen. Derfor kan det være en god idé enten at læse anmeldelser eller tage direkte kontakt til en specialist, med henblik på at få udarbejdet en individuel løsning på et solcelleanlæg til huset. Med solceller på taget får man straks flere fordele, men der er også ting man skal være opmærksom på hvis man har et arkitektegnet hus.

Solcelleanlæg på taget øger husets værdi

Boligmarkedet vil have huse med solceller

Fordi efterspørgslen på huse med solcelleanlæg er så høj, er husene som en naturlig udvikling også steget i værdi på boligmarkedet. Ifølge en undersøgelse kan man på et hus med solceller meget nemt få 50.000 kroner mere, som køber er parat til at betale. Det kan dog ikke betale sig at købe et solcelleanlæg lige op til et salg, da solcelleanlægget omtrendt koster det dobbelte. Det anbefales derfor ikke som et middel til at øge husets værdi på op til et salg, men istedet fordi det giver store besparelser på EL og strøm.

Solceller til arkitektegnede huse

Det er ikke alle huse der stiger i værdi med traditionelle solcellepaneler på taget. Her kan de meget vel skræmme arkitekturen. Har ejendommen en høj værdi grundet arkitekturen, vil solcellepaneler ofte trække værdien af huset ned. Ønsker man at holde værdien oppe, kan det derfor anbefales at man istedet vælger integrerede solceller hvor solcellepanelerne integreres direkte i tagfladerne og derved følger husets naturlige arkitektur. Disse paneler er en dyrere løsning, da de tager længere tid om at montere men tilgengæld giver de også det flotteste resultat.

Læs mere om integrerede solceller her