Behandling mod alger: Hvad virker bedst?

Mange danskere får hvert år foretaget en behandling mod alger, fordi deres boligs tag, fliser eller facade bliver dækket med grønne belægninger. Det kan være svært at komme af med den hyppige pestilens, fordi den breder sig utroligt hurtigt og selv efter en algebehandling, kan det ske at algerne blusser op igen.

Heldigvis er der nogle simple ting, der kan gøres og forholdsregler, der kan tages. Men selvom man kan rense og forsøge at forebygge alger, så kan man aldrig helt undgå at blive ramt af dem. Dette skyldes hovedsageligt klimaet herhjemme. Den store blanding af sol, regn og vind giver algerne mulighed for at vokse og sprede sig fra et område til et andet.

Gå til kamp mod algerne med en algebehandling

Som tidligere nævnt er der flere ting, du kan gøre, hvis du ønsker at slippe af med de grønne alger. Mange ting kan du klare selv men i nogle tilfælde, anbefaler vi alligevel at tage kontakt til en fagmand for en dybere algerens.

  • Dit første træk som en behandling mod alger bør altid være at forsøge med en hård børste og rindende vand. Her kan du ofte gnide algerne væk, hvis du lægger lidt kræfter i.
  • Børste og vand er dog ikke den bedste løsning, hvis man kigger længere ud i fremtiden. Her skal der ofte kemikalier til, for at holde algerne for døren i længere tid.
  • Inden du beslutter dig for, hvilket algebehandlingsmiddel du vil anvende, er det vigtigt, at du tjekker, hvilke midler, der er godkendt til behandling mod alger.
  • Brug ikke mere end bagsideetiketten foreskriver, da det kan være skidt for miljøet. Anvend igen en hård børste.

I Danmark har Miljøstyrelsen nedskrevet nogle regler, der gælder for behandling mod alger. Man må ikke anvende midler, der ikke er godkendt til algebehandling i Danmark. Det kan rent faktisk være strafbart at gøre dette, da man kan forvalte stor skade på naturens naturlige økosystem og rensesystemet i kloakken. Hvis du er i tvivl om hvad du må og ikke må, så tag kontakt til en fagmand eller miljøstyrelsen. Du kan finde mange nyttige informationer om algebehandling her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *